Tüm linklerinizi tek bir yerden yönetin: Linkler

Dijital Kartvizit Nasıl Oluşturulur?

2 Nisan, 2023 tarihinde oluşturuldu. | Nasıl Yapılır? | 587 Görüntülenme | 2 dakika Okuma

Sanal kartvizit oluştururken zorlananlar için detaylı bir yeni başlayan rehberi.

Kartlar.com.tr'de sanal kartvizit oluşturmak düşündüğünüzden daha kolay. Detaylı bir kartvizit oluşturmanın ve bulunduğunuz planda yer alan tüm özellikleri kullanmanın ayarlamaları en fazla 10 dakikanızı alacak şekilde yapılabilir. İster işletme olsun ister kişisel olsun dijital kartvizit oluşturmak için yapmanız gerekenler sadece aşağıda yer alan adımları eksiksiz bir şekilde yerine getirmek. Bu anlatım sadece ücretsiz plan kullanmak isteyenler için yapılmıştır.


Not: Ücretsiz planda bir hesaptan 2 farklı kartvizit oluşturabilir ve bu kartvizitlere 5'er adet blok ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda özelleştirebilir url ile beraber tüm tasarımları kullanabilirsiniz. QR kod gibi özelliklerden yararlanabilirsiniz.


Adım 1: Üyelik oluşturun

Sistemimize kayıt olmadan sanal kartvizit oluşturmak mümkün değildir. Bu yüzden ücretsiz planı seçerek kayıt olun. Kayıt olduktan sonra e-posta aktivasyonunu yapmayı unutmayın. Eğer kayıt olurken Google, Facebook, Twitter veya Discord ile giriş yaparsanız e-posta aktivasyonu istemeyecektir.


Adım 2: Kullanıcı panelinize giriş yapın

Üyeliğinizi oluşturduktan ve üyeliğinize giriş yaptıktan sonra hesabım sekmesine tıklayın. Kullanıcı paneline gireceksiniz. İlk kartvizitinizi buradan oluşturacaksınız.


Adım 3: İlk Kartvizitinizi Oluşturun

Hesabınızın kontrol paneline girdiğinizde sol tarafta bulunan menüde bulunan "Dijital Kartvizitler" sekmesine tıklayın. Gelen pencerede "Kartvizit Oluştur" yazılı yere giriş yapın. Burada bulunan alanların açıklaması şu şekildedir;


Kullanmak İstediğiniz Alan Adını Seçin: Buradan sistem tarafından hesabınızın kullanabileceği alan adlarından size en uygun geleni seçin. (kartlar.com.tr/kullanıcıadı veya domain.com/kullanıcıadı şeklinde kartvizitinizin linkini oluşturacak alan adının seçim yeridir)

URL Adresi (Kullanıcı Adı): Buraya yazacağınız kullanıcı adı oluşturacağınız kartvizit için bağlantı adresi oluşturmanın son adımıdır. Az önce seçtiğiniz alan adı kartlar.com.tr ise buraya yazacağınız kullanıcı adı sizlere kartlar.com.tr/seçtiğinizkullanıcıadı şeklinde url sağlar.

İsim Soyisim / Firma Adı: Bu bölüm kartvizit sayfanızın en üstünde yer alır. Buraya kişisel kullanımlar için isim soyisim, sektörel kullanımlar içinse firma adı yazabilirsiniz.

Açıklama: Buraya yazacağınız açıklama iş pozisyonunuz olabilir, kişisel bir not olabilir veya yaşadığınız lokasyon vs. olabilir. Oluşturduğunuz kartvizitte biraz önce yazdığınız isim soyisim veya firma adının altında görünür.

Daha sonrasında oluştur butonuna tıklayın ve sanal kartvizitiniz oluşturulsun. Bundan sonra yapacağınız adımlar ile kartvizit sayfanızı özelleştirme ekranına geçeceksiniz. Oluştur dedikten sonra özelleştirme ekranı çıkmadıysa sol menüde bulunan "Dijital Kartvizitler" sekmesine tıklayın ve çıkan sayfada az önce oluşturduğunuz kartvizitin en sağında yer alan 3 noktaya basarak "Düzenle" seçeneğine girin. Bu sayfadan kartvizitiniz için tüm özelleştirmeleri yapabilirsiniz.



9 Mayıs, 2024 tarihinde güncellendi.