Tüm linklerinizi tek bir yerden yönetin: Linkler

Özel Alan Adı Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

1 Nisan, 2023 tarihinde oluşturuldu. | Nasıl Yapılır? | 556 Görüntülenme | 3 dakika Okuma

Kendi alan adını kullanmak isteyenler için yönlendirmenin nasıl yapılacağını anlatan rehber yazı.

Kartlar.com.tr bildiğiniz gibi dijital kartvizit oluştururken kullanıcıların kendi alan adlarını bağlamasına izin verir. Bu işlem aslında oldukça kolay olmasına rağmen yeni başlayanlar için karmaşık gelebilir. Bu karmaşıklığı gidermek ve özel alan adı ekleme işleminin nasıl yapılacağını bilmeyenler için kısa bir anlatım hazırladık. Bu adımları eksiksiz uygularsanız Kartlar sistemimizi kendi özel alan adlarınız ile kullanabilirsiniz.


Bu işlemleri yapabilmeniz için kendi özel alan adınıza sahip olmalısınız.


  1. Alan adınızın bulunduğu firmadaki panelinize giriş yapın.
  2. Alan adınızın DNS yönetimi sayfasını açın. (Bu işlemlere devam edebilmeniz için alan adınız kayıt firmasının kendi name server sunucularına yönlenmiş olmalıdır)

DNS Yönetimi sayfasına geldikten sonra alan adınızı en kolay şekilde A kaydı ile yönlendirebilirsiniz. Biz aşağıdaki işlemleri yaparken Google Domains firmasından işlem sağladık. Siz kendi alan adınız neredeyse oradan aynı şekilde yönlendirmeyi sağlayabilirsiniz.

Bu sayfaya kadar geldikten sonra yeni bir sekmede Kartlar.com.tr üyeliğinize giriş yapın ve kontrol paneline bağlanın.

Kullanıcı panelinize giriş yaptıktan sonra yukarıdaki resimde de yer alan ve kırmızı ile kutu içine aldığımız "Özel Alan Adları" menü sekmesine girin. Daha sonrasında girdiğiniz ekranda gelen sayfada bulunan ve mavi renk ile kutu içerisine aldığımız "Özel alan adı bağlayın" butonuna tıklayın. Buraya kadar sorunsuz bir şekilde geldikten sonra yapacağınız çok az işlem kalıyor! Karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa açılacak.


Bu sayfada yer alan kısımları oldukça dikkatli bir şekilde yapmalısınız.

  1. İlk olarak kırmızı ile işaretlenmiş alanda yer alan IP adresini kopyalayın.
  2. Mavi ile gösterilen alanda yer alan "Alan Adı" kutucuğuna kullanmak istediğiniz alan adını başında http:// veya https:// olmadan yazın. (domain.com gibi)
  3. Özel dizin veya 404 kısmını boş bırakabilirsiniz. O bölümler ileri seviye kullanıcılar içindir.
  4. Oluştur butonuna basın ve alan adınızı onaya gönderin. (Kısa süre içerisinde onay alır)


Sonrasında en başta girdiğimiz alan adının kayıtlı olduğu domain firmasının sekmesine geri dönelim. Bu sekmede hatırlayacağınız üzere "DNS Yönetimi" yer alıyor. O bölümde bulunan özel kayıtları yönet kısmından dns kayıtlarınızı şu şekilde değiştirin;

Yani toplamda 3 adet A kaydı oluşturmuş olacağız. Bu A kayıtları şu şekilde olmalı;

alanadınız.com

*.alanadınız.com

www.alanadınız.com

Veriler kısmına ise Kartlar.com.tr'de bulunan kendi kullanıcı panelinizden kopyaladığınız IP adresini yapıştırın. Daha sonrasında kaydedin ve işlemleri tamamlayın. DNS kayıtlarının tam olarak işlemesi 1-2 saat sürebilir. Bu süre içerisinde olmadığını düşünerek acele etmeyin.


Eğer tüm bu işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamladıysanız 1-2 saat sonra alan adınız tamamen hazır olacaktır. Alan adınızı kullanmak istediğiniz kartvizitinizin sayfasına giderek aşağıda görünen yerden değiştirebilirsiniz.

Eğer tüm işlemleri eksiksiz yaptıysanız hepsi bu kadar!


Kartlar.com.tr'den sevgilerle.

1 Nisan, 2023 tarihinde güncellendi.